Alles wat je moet weten over een ooglidcorrectie

ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie, ofwel blepharoplastie, is een cosmetische ingreep waarbij het te veel aan huid en vetweefsel bij de ogen wordt verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld voor hangende oogleden corrigeren, waardoor het gezicht een jongere en frissere uitstraling krijgt. Een ooglidcorrectie kan ook medisch noodzakelijk zijn als het zicht wordt belemmerd door de overhangende huid. Deze ingreep is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar er zijn ook nog veel vragen en misverstanden over. In deze blogpost leggen we alles uit wat je moet weten over een ooglidcorrectie.

Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is geschikt voor mensen die last hebben van overhangende oogleden, wallen onder de ogen en/of donkere kringen. Ook kan een ooglidcorrectie medisch noodzakelijk zijn als de overhangende huid het zicht belemmert. Het is belangrijk dat je over het algemeen gezond bent en geen ernstige oogaandoeningen hebt. Rokers worden geadviseerd om minstens twee weken voor en na de ingreep niet te roken, omdat dit de genezing kan vertragen.

Wat gebeurt er tijdens een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie vindt meestal plaats onder lokale verdoving en duurt gemiddeld 30-45 minuten. De chirurg maakt een sneetje in de natuurlijke plooien van het ooglid en verwijdert het teveel aan huid en vetweefsel. Bij de onderste oogleden kan ook het teveel aan huid en/of vetweefsel worden verwijderd via een sneetje net onder de wimperlijn. Na de ingreep worden de wondjes gehecht en krijg je koude kompressen op de ogen om zwelling en blauwe plekken te verminderen.

Wat is het herstel na een ooglidcorrectie?

Na de ingreep kan het gebied rond de ogen gezwollen en blauw zijn en kun je last hebben van droge ogen en geïrriteerde ogen. Dit is echter normaal en zal na een paar dagen verminderen. Na ongeveer een week kunnen de hechtingen worden verwijderd en kun je weer make-up gebruiken. Het is belangrijk om minstens een week niet te sporten of te tillen en tot drie weken geen contactlenzen te dragen.

Wat zijn de risico's en complicaties van een ooglidcorrectie?

Elke chirurgische ingreep brengt risico's met zich mee, waaronder infectie, bloedingen, littekenvorming en een reactie op de verdoving. Vooral bij rokers en mensen met bepaalde medische aandoeningen kan het herstel langer duren en kunnen er complicaties optreden. Het is belangrijk om met je chirurg alle risico's en complicaties te bespreken voordat je de ingreep ondergaat.

Hoe lang houdt het resultaat van een ooglidcorrectie aan?

Het resultaat van een ooglidcorrectie is over het algemeen langdurig en kan enkele jaren aanhouden. Dit hangt echter af van factoren zoals leeftijd en levensstijl. Naarmate je ouder wordt, kan de huid weer verslappen en hebben sommige mensen na verloop van tijd opnieuw een ooglidcorrectie nodig.

Conclusie

Een ooglidcorrectie kan een goede oplossing zijn als je last hebt van overhangende oogleden, wallen onder de ogen en/of donkere kringen. Het is belangrijk om te weten of je gezond genoeg bent voor de ingreep en om alle risico's en complicaties met de chirurg te bespreken. Het herstel kan enkele dagen tot enkele weken duren, maar het resultaat is over het algemeen langdurig en kan de uitstraling van je hele gezicht verbeteren.

Bron: Ageworth

  Ogen