Een borstvergroting overwegen

Bij het wel of niet laten vergroten van je borsten komt een hoop bij kijken. Zo kom je op het punt waarin je zelf een aantal besluiten moet maken en erachter zien te komen of je er zelf voor de 100% achter staat. Het doen van een borstvergroting is namelijk een veel onderschatte ingreep waar toch wel het één en ander bij komt kijken. Eigenlijk zou je dus voordat je daadwerkelijk naar een plastisch chirurg gaat zelf goed nadenken of dit wel een ingreep is waar je volledig achter staat.

dual-plane-zijEen overdacht besluit nemen

Zoals aangegeven is het verstandig vooraf naar een plastisch chirurg te gaan bij jezelf na te gaan of je gedachtes tijdelijk of voor altijd zullen zijn. Een plastisch chirurg zal je ook vragen naar de overwegingen die je hebt gemaakt om tot het besluit te komen om een borstvergroting te laten uitvoeren. Een borstvergroting is niet alleen een ingrijpende ingreep, maar is ook iets waar je de rest van je leven mee zal lopen en aan herdenkt zal worden, ook als je later zal besluiten de implantaten te verwijderen. Je hebt namelijk altijd te maken met overtollig vel en littekens die zichtbaar blijven in veel van de ingrepen.

Er zijn tal van redenen denkbaar om tot een borstvergroting over te gaan. In veel van deze redenen heeft de buitenwereld of je partner hier invloed op. Terwijl je bij het nemen van een gedegen besluit vooral bij jezelf na moet gaan of dit voor jouw de oplossing is van een eventueel probleem. Dus jouw probleem en niet die van de buitenwereld.

Redenen om tot een borstvergroting over te gaan

Er zijn tal van redenen denkbaar waarom je een ingreep als een borstvergroting zou willen laten uitvoeren. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van veel voorkomende redenen bij het doen van een borstvergroting.

  1. Schaamte.
  2. De invloed van een partner.
  3. De invloed van je omgeving.
  4. Zelfwaardering.

borstvergroting-gevormd-implantaat