Chiropractie wordt steeds bekender. Veel volwassenen gaan naar de chiropractor om bepaalde pijnklachten te verminderen. Maar kunnen kinderen ook naar de chiropractor? Jazeker! Bij Chiropractie Den Haag zijn kinderen van harte welkom in de praktijk. In deze blog lees je alles over chiropractie bij kinderen.

Wat doet chiropractie bij kinderen?

Chiropractische zorg kan gunstig zijn voor kinderen van alle leeftijden, van pasgeborenen tot tieners. Het is een niet-invasieve, medicijnvrije benadering van de gezondheidszorg die gebruikmaakt van zachte manipulaties van de wervelkolom en andere gewrichten om de juiste uitlijning en functie te herstellen. Door het evenwicht in het zenuwstelsel te herstellen, kan chiropractie helpen het algehele fysieke, mentale en emotionele welzijn van een kind te verbeteren. Bij chiropractie Centraal worden kinderen dus net zo goed behandeld als volwassenen.

Welke problemen lost chiropractie op bij kinderen?

Chiropractie voor kinderen wordt vaak gebruikt om problemen bij kinderen aan te pakken, zoals kolieken, allergieën, astma, chronische oorontstekingen, bedplassen en groeipijnen. Studies hebben aangetoond dat aanpassingen de zenuw communicatie tussen de hersenen en het lichaam kunnen verbeteren, waardoor het immuunsysteem beter functioneert, de houding en het evenwicht van het bewegingsapparaat verbeteren en de concentratie op school verbetert. Genoeg redenen om een bezoekje aan de chiropractor te brengen dus!

Overige adviezen bij de chiropractor

Naast directe spinale manipulatie als vorm van behandeling, geven chiropractoren ook leefstijladviezen over voeding, lichaamsbeweging en stressvermindering. Gewoonten die aangeleerd zijn op jonge leeftijd kunnen tot blijvende veranderingen leiden die de gezondheid van je kind voor de rest van hun leven ten goede komen.