Naar schatting worden 80.000 mensen per jaar getroffen door een hernia. Niet elk persoon hoeft hier last van te hebben. Maar het overgrote deel van de getroffenen hebben vervelende symptomen als pijn in de onderrug met uitstraling naar de bil en het been. Wanneer men hoest of niest is de pijn dikwijls erger. Het is een scherpe pijn die niet snel verdwijnt. Pijnstillers bieden soms verlichting maar na een aantal uren komt de pijn weer terug. Het belemmert je in je leven. De levensvreugde is ver te zoeken.

Om er zeker van te zijn dat je bent getroffen door een hernia, is het zinvol om de proef van Lasègue te doen.

Met gestrekt been, aan de pijnlijke kant,kan worden gezien hoe ver het been kan worden opgetild. Hoe verder het been komt hoe meer pijn er wordt ervaren.

Kan mijn hernia worden geopereerd?

80% Van de hernia’s zullen spontaan binnen 8 weken genezen. Er zijn echter mensen met een hernia die niet wil verdwijnen. Door de herniakliniek te bezoeken kun je antwoord krijgen op de vraag of een operatie voor jou zinvol is. Is dit niet het geval dan zijn er nog een flink aantal mogelijkheden om te behandelen zoals,

  • Kinesitherapie
  • Chiropractie
  • Fysiotherapie
  • Epidurale infiltratie

Epidurale infiltratie is het toedienen van medicatie met een lange naald. De medicatie wordt in het ruggenmerg gespoten en zorgt voor verlichting van de pijn.