Ingegroeide nagel voorkomen

Een ingegroeide nagel komt vooral voor bij je teennagels en dan ook nog eens hoofdzakelijk bij je grote teen. Als je al een ingegroeide nagel hebt is het wijsheid hiermee naar de huisarts of pedicure te gaan zodat zij deze kunnen behandelen en je weer klachtenvrij verder kunt.
Voorkomen van ingegroeide nagels

Een ingegroeide nagel kun je echter ook voorkomen. Hiervoor zijn bepaalde zaken belangrijk om te doen. Zorg er ten eerste voor dat je altijd goede schoenen en sokken draagt. Je voeten dienen te kunnen ademen en mogen niet bekneld komen te zitten in schoenen die te strak zitten aan jouw voeten. Iedere voet is anders dus welke schoen voor jou het beste is kan sterk verschillen per persoon.

Knippen op de juiste manier

Naast goede schoenen en sokken die ademen verzorg je ook je nagels zelf goed om te voorkomen dat ze ingroeien. Zorg ervoor dat je de nagels altijd recht afknipt. De hoekjes hoef je er niet extra af te knippen want daardoor loop je eerder kans op ingroeien.
Kies voor een nagel corrector

Om ingroeien verder te voorkomen kun je er ook voor kiezen bepaalde natuurlijk middeltjes te gebruiken om je nagels en voeten te verzorgen. Daarnaast is een ingegroeide nagel corrector ook een goed hulpmiddel. Deze is voorzien van een soort hefboompje waarmee je een nagel die de verkeerde kant op dreigt te groeien kunt draaien zodat deze naar de juiste kant en dus niet meer richting de huid groeit.