Langere tijd opslaan van stamcellen

stamcelbank nederland

Stamcellen opslaan is niet heel erg ingewikkeld. Moet ze voor langere tijd worden opgeslagen dienen ze wel te worden ingevroren. Hierbij moet worden voldaan aan zeer strenge wet en regelgeving. Specialisten moeten de cellen verzamelen en op de goede manier worden bewaard, de kans op bacteriële besmettingen moet nagenoeg niet aanwezig zijn. Stamcelbank Nederland is specialist in het opslaan van stamcellen voor medische doeleinden. De cellen kunnen worden vermenigvuldigd in een laboratorium en veranderen in verschillende celtypes.

stamcelbank nederland

Hoe worden stamcellen verkregen?

Stamcellen uit het lichaam onttrekken kun je op verschillende manieren doen, uit bloed, beenmerg en melktanden. Waar voorheen vaak een beenmergpunctie werd toegepast is dit tegenwoordig bijna niet meer aan de orde. Bij speciale gevallen wordt er alleen nog gebruik van gemaakt. Een veel toegepaste methode is om via het bloed stamcellen te onttrekken, cellen uit melktanden onttrekken is ook mogelijk vandaag de dag. Het beste kun je direct na het uitvallen van de tanden de cellen extraheren. Als bron voor stamcellen zijn melktanden zeer geschikt.

stamcelbank nederland

Navelstrengbloed opslaan voor eigen gebruik

Je eigen stamcellen kun je bij een aantal bedrijven in Nederland in bewaring geven in de vorm van melktanden en navelstrengbloed. Stamcelbank Nederland is opgericht in 2005, gecertificeerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. BioEden biedt echter als enige bedrijf in Nederland je eigen stamcellen op te slaan voor eigen gebruik. Het bedrijf is van herkomst Amerikaans, maar heeft momenteel in meer dan 60 landen vestigingen. Het bedrijf heeft een moderne methode ontwikkeld om grote hoeveelheden stamcellen te onttrekken.