Last van snurken in je slaap, dit is wat je er tegen moet doen

Het is een probleem dat velen van ons kennen: we liggen in bed, proberen te slapen, en het geluid van iemand die snurkt maakt het onmogelijk om in slaap te vallen. Snurken kan erg vervelend zijn voor je partner, omdat het vaak lastig is om erbij in slaap te komen. Maar kun je snurken oplossen? In dit blogbericht vertellen wij je alles over wat de oplossing kan zijn!

Ligt het aan ouderdom?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat snurken geen ouderdomsverschijnsel is. Het komt voor bij mensen van alle leeftijden en kan dus ook bij jou voorkomen. Snurken ontstaat wanneer je tong achter in je keel wegzakt en tegen je gehemelte aankomt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals een vergrote klier in de nek of overgewicht. Ook slaapapneu, een aandoening waarbij je even stopt met ademhalen in je slaap, kan ervoor zorgen dat je gaat snurken.

Een slaapkliniek

Wanneer je last hebt van snurken is het verstandig om naar een Ruysdael Slaapkliniek te gaan. Hier worden speciale onderzoeken gedaan naar oorzaken van snurken en slaapapneu. Er wordt ook gekeken of je mogelijk een operatie nodig hebt. De Ruysdael Slaapkliniek is gespecialiseerd in het behandelen van snurken en slaapapneu. Je bent hier dus in goede handen!

De oplossing voor snurken?

Wanneer je snurkt, is het belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is. Wanneer je weet wat de oorzaak is, kun je er ook iets aan doen. Soms kan een operatie ervoor zorgen dat je snurken ophoudt, maar soms is er ook een andere oplossing, zoals het dragen van een beugel in je mond of het gebruik van een neusspreider die je ‘s nachts in doet. De oplossing is dus afhankelijk van wat de oorzaak is.