Stagneer niet in je leven maar groei met behulp van een life coach

De eerste fase van je leven is als een soort tutorial waarbinnen je via een redelijk vast pad de lessen en oefeningen krijgt die je later nodig hebt. De kaders die je leven vormgeven zijn al aanwezig voordat je geboren wordt. Het maken van eigen keuzes is dan nauwelijks nog iets waar je je mee bezig moet houden. Als je het vergelijkt met een videogame, dan zou je kunnen zeggen dat het spel van jouw leven in het begin heel lineair verloopt. Je hebt 1 pad waar je overheen kunt wandelen en die brengt jouw tot aan het einde van de middelbare school. Op dat moment opent de wereld zich meer en zie je dat je meerdere keuzes hebt. Je moet kiezen voor de opleiding en de keuze voor een opleiding leidt tot mogelijkheden die je later hebt qua werk. Hoewel de opleiding zelf wel weer redelijk lineair is, heb je hier alweer veel meer vrijheid. Je kunt stoppen met opleiding, je kunt kiezen voor een baan naast de opleiding en het volgen van extra vakken. Soms krijg je ook de mogelijkheid om binnen het kader van je opleiding in het buitenland te gaan studeren waardoor je je horizon nog meer kunt verbreden. Maar naarmate je leven via een minder vast omlijnd lineair pad verloopt en je dus ook veel meer te kiezen hebt, begin je de verantwoordelijkheid ook steeds meer te voelen. Jij bent uiteindelijk de auteur van je leven en in tegenstelling tot een game, kun je na een verkeerde keuze niet even terug gaan naar een eerder punt en opnieuw beginnen. Keuzes voor opleiding en carrière hebben dan ook verregaande gevolgen en dat kan beangstigend zijn. Als je niet 100% zeker weet of je wel op het goede pad zit dan is het goed om een life coach van Het Groei Atelier in te schakelen. Deze kan je helpen om inzichten te vergaren over jezelf, je mogelijkheden en de valkuilen waar je in terecht kunt komen. Omdat je maar 1 leven kunt leven en dus geen herkansingen krijgt, is het goed om die valkuilen te vermijden. Een life coach kan je helpen om je leven van te voren al goed in te richten of om juist bij te sturen en je leven weer op een beter passend pad te krijgen. In principe is er niet 1 pad het beste. Je bent een complex persoon met meerdere wensen, passies en talenten. Maar je hebt uiteraard wel paden die beter bij jouw passen dan anderen. Je kunt dan ook het beste even een kijkje nemen op groeiatelier.nl om te ontdekken wat de life coach zoal voor jou kan betekenen.

Haal het meeste uit jezelf met behulp van een life coach

Als je op zoek bent naar een manier om echt alles uit het onderste van de kan te halen, dan is het geen overbodige luxe om daar een life coach bij te gebruiken.  Je kunt dan ook gemakkelijk contact opnemen met de life coach via de website van groeiatelier.nl.

Ontdek je ware potentie bij Het Groei Atelier

Een life coach kan je helpen om je ware potentie te vinden en ontwikkelen. Dat kan vooral via praktische kleine ontwikkelingen zoals: 

  • Minder onrust ervaren
  • Jezelf niet langer voorbijstreven
  • Goede werk-leef balans vinden