Tips om van je lichamelijke klachten af te komen

Je hebt pijn, en je besluit op het internet te gaan zoeken en je bekijk de verschillende klachten. Ondanks dat het internet je vaak een flink stuk kan helpen, is het niet alleswetend. Het kent jou namelijk niet als persoon zelf, en weet dus niet precies hoe het in jouw situatie pijn doet. Iemand die dit wel kan weten is een fysio. Nadat je naar een fysio bent geweest kun je zelf oefeningen doen en dus jezelf helpen. Wees natuurlijk wel voorzichtig, je wilt het niet erger maken.

Tip 1: ga op zoek naar een fysio of dokter

Een veel voorkomende pijn is het hebben van heupklachten. Deze klachten kunnen je hele dagelijkse leven flink beperken, omdat je bij bijna elke beweging die je maakt je heup wel een beetje gebruikt. Je kunt heupklachten krijgen van overbelasting en slijtage, maar ook bijvoorbeeld van overgewicht of een breuk. Ga op zoek naar een dokter of fysio die je gelijk kan helpen uitzoeken welke oorzaak jouw heuppijn heeft. Samen kunnen jullie dan een plan maken die je zal helpen met je genezing.

Tip 2: zit niet stil, blijf in beweging

Naast dat je naar de dokter en fysio gaat is het ook goed om te blijven bewegen, mits het een breuk is natuurlijk. Vraag na bij je fysio of het verstandig is om veel te blijven bewegen, en als hij ja zegt, doe dit dan ook vooral. Door in beweging te blijven zal je je spieren blijven stimuleren en hierdoor blijft de doorbloeding goed. Als je een lange tijd stil zit of staat en vervolgens weer moet bewegen dan zal het je opvallen dat de pijn alleen maar erger is geworden. Spieren moeten gestimuleerd blijven zodat ze spoelen kunnen blijven bewegen. Zit dus niet stil, bezoek een dokter of fysio en blijf vooral bewegen!