Verbeter je relatie in Haarlem

therapie

In relatietherapie gaan doe je vaak pas als je al lange tijd relatieproblemen hebt. Dat is een gemiste kans, want onder begeleiding van een deskundige kan je veel problemen voorkomen. Of makkelijker oplossen als er nog niet zoveel aan de hand is. Geen enkele relatie is perfect. Wél hebben veel stellen moeite om zomaar met elkaar het gesprek aan te gaan over hun relatie. Een relatie gaat niet vanzelf. Voor een goede relatie moet je werken. Dat geldt voor jullie allebei. Geef relatietherapie Haarlem een kans. Jullie krijgen praktische instrumenten in handen om samen aan jullie relatie te werken en echt te verbinden.

Waarom naar Relatietherapie Haarlem?

Veel stellen schamen zich als ze bij relatieproblemen de hulp van een relatietherapeut inschakelen. De drempel is daarom hoog en problemen hebben zich al opgestapeld. Ook als er niet zoveel aan de hand is, kan een relatietherapeut veel voor jullie betekenen. Als je er op tijd bij bent, zijn problemen vaak makkelijker en sneller op te lossen. Er zijn verschillende redenen om in relatietherapie te gaan. Jullie hebben te maken met grote gebeurtenissen in jullie leven waar jullie allebei op een andere manier mee omgaan, zoals bijvoorbeeld een onvervulde kinderwens, geldproblemen of het verlies van een dierbare. Jullie ontdekken, dat jullie andere normen en waarden hanteren op het gebied van geloof, opvoeding of andere zaken. Je partner is vreemdgegaan en daardoor is het vertrouwen beschadigd. Vaak is een moeizame communicatie ook een reden voor relatieproblemen. Er is geen enkele relatie waar nooit iets speelt. Juist omdat je zoveel om elkaar geeft, ontstaan er spanningen. Je bent veel eerder geraakt als het niet goed loopt tussen jou en je partner. Je komt terecht in een negatieve spiraal en het is vaak moeilijk om daar zonder hulp van buitenaf samen uit te komen. Relatietherapie kan je net dat extra steuntje in de rug geven.

therapie

Wat gebeurt er tijdens de therapie?

In gesprekken krijg je de ruimte om jouw kant van het verhaal te vertellen. Dat geldt ook voor je partner. De relatietherapeut zorgt ervoor, dat jullie allebei aan bod komen en helpt jullie om elkaar te begrijpen. Tijdens de intake hebben jullie samen het doel bepaald waaraan jullie gaan werken tijdens de therapie. Je spreekt verwachtingen naar elkaar uit en bespreekt met elkaar óf en hoe je hieraan tegemoet kan komen. Je hoeft niet aan alle wensen van je partner te voldoen. Een relatie betekent ook onderhandelen en soms water bij de wijn doen. Wil je wel aan bepaalde verwachtingen voldoen, maar lukt het niet? De therapeut helpt jullie om erachter te komen waarom het niet lukt. Als jullie elkaar beter begrijpen is een volgende belangrijke stap om ook echt te veranderen. Jullie gaan met praktische tips aan de slag. Relatietherapie is niet makkelijk. Problemen komen aan de oppervlakte. Het lukt niet meer om er voor weg te lopen. Dit zorgt voor pijn en confronterende momenten. Daar ga je samen doorheen onder begeleiding van de therapeut die hier speciaal voor opgeleid is. Deze fase is lastig en hier moet je doorheen om er uiteindelijk samen beter uit te komen. Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op. Woon je niet in de buurt van Haarlem? Ook op andere plekken in het land zijn verschillende locaties waar je terecht kan voor relatietherapie.