Een verloskundige is een arts die zorg verleent aan vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Verloskundigen behandelen alle aspecten van de zwangerschap, van begeleiding vóór de conceptie tot de bevalling en de zorg na de bevalling. Naast zwangerschapszorg bieden ze ook welzijnszorg voor vrouwen van alle leeftijden, waaronder jaarlijkse onderzoeken, uitstrijkjes en anticonceptie 

Waarom kiezen voor een verloskundige? 

Er zijn veel redenen waarom je voor je zwangerschap een verloskundige kiest in plaats van een huisart. Sommige vrouwen voelen zich meer op hun gemak bij een arts die gespecialiseerd is in zwangerschap en bevalling. Anderen hebben misschien een risicovolle zwangerschap waarvoor de expertise van een verloskundige nodig is. En weer anderen geven misschien gewoon de voorkeur aan het gemak van één zorgverlener voor al hun behoeften.

Wat kun je verwachten tijdens je eerste bezoek 

Tijdens je eerste bezoek aan een verloskundige kun je verwachten dat je je medische geschiedenis en huidige gezondheidsproblemen bespreekt. De arts zal ook een lichamelijk onderzoek doen, waaronder een uitstrijkje en een borstonderzoek. Waarschijnlijk zul je tijdens je zwangerschap ook bloedonderzoeken en echo’s ondergaan. Als je overweegt een verloskundige te bezoeken voor je zwangerschap, maak dan een afspraak voor een consult, zodat je de arts kunt leren kennen en eventuele vragen kunt stellen.

Conclusie

Verloskundigen zijn artsen die gespecialiseerd zijn in zwangerschap, bevalling en postpartum zorg voor vrouwen. Ze bieden doorgaans ook wellness-zorg voor vrouwen van alle leeftijden. Bij het kiezen van een verloskundige voelen veel vrouwen zich meer op hun gemak bij een specialist of geven ze de voorkeur aan het gemak van één zorgverlener. Je eerste bezoek omvat een bespreking van je medische geschiedenis en een lichamelijk onderzoek zoals bloedonderzoek en echografie. Als je erover denkt om naar een verloskundige te gaan, plan dan vandaag nog een consult in op www.geboortecentrum.nl.