Wil jij van je diabetes type 2 medicatie af?

Als jij suikerziekte hebt, dan krijg je vaak medicijnen voorgeschreven. Maar niet iedereen is blij met het slikken van diabetes type 2 medicatie. Niet omdat het niet helpt, want helpen doet het zeker. Je zult er je suikerziekte absoluut mee onder controle kunnen krijgen. Maar mensen zijn vaak niet blij met diabetes type 2 medicatie omdat ze gewoon het liefst zo weinig mogelijk medicijnen tot zich nemen. Anderen willen hier graag vanaf omdat ze last krijgen van bijwerkingen. Dit kan bijvoorbeeld misselijkheid zijn, maar ook diarree, buikpijn of een verlies van eetlust. Het is dan ook niet vreemd dat velen liever geen medicijnen voor deze ziekte zouden willen slikken.

Alternatief voor diabetes type 2 medicatie

Voor al die mensen hebben we goed nieuws, het is namelijk echt mogelijk om je suikerziekte onder controle te krijgen zonder dat je diabetes type 2 medicatie hoeft te slikken! Hoe werkt dit nu precies? In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om gezond te gaan leven. Deze specifieke ziekte is vaak een gevolg van een verkeerde leefstijl en je kunt het daardoor ook weer omkeren door je leefstijl te veranderen. Dat betekent in de eerste plaats dat je gezond moet gaan eten, op je gewicht moet gaan letten en ervoor zorgen dat je iedere dag voldoende beweging krijgt. Dat kan vaak al helpen om de diabetes type 2 medicatie af te kunnen bouwen of er zelfs helemaal mee te stoppen. Daarnaast zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die een goed effect op jouw lichaam hebben. Deze voedingsmiddelen verlagen je bloedsuikerspiegel en verhogen de insuline gevoeligheid. Op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat jij door middel van je voeding weer gezond wordt en dat je in het vervolg je diabetes type 2 medicatie kunt laten staan! Belangrijk om op te merken is dat het verstandig is om nooit zomaar zelf te stoppen met medicijnen, overleg dit altijd met je arts!

Natuurlijke alternatieven

Welke voedingsmiddelen kunnen nu bijdragen aan het verdwijnen van jouw suikerziekte en die een alternatief kunnen zijn voor jouw diabetes type 2 medicatie? Er zijn elf voedingsmiddelen die hierbij kunnen helpen, namelijk:

 • kaneel
 • knoflook
 • blauwe bessen
 • koffie
 • extra pure chocola
 • fenegriek
 • granaatappel
 • resistent zetmeel
 • havermout
 • groene thee
 • appelazijn

Het is daarom zeker aan te raden om deze voedingsmiddelen aan jouw dagelijkse menu toe te voegen! Hoe deze middelen helpen, dat verschilt per product. Groene thee bevat bijvoorbeeld polyphenolen, waaronder EGCG. Dit stofje zorgt ervoor dat jij afvalt, maar het zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel verbetert en dat je insulinegevoeligheid verhoogd wordt! Maar alleen groene thee drinken helpt jou nog niet van je diabetes type 2 medicatie af, het is daarbij echt belangrijk om te zorgen voor een combinatie van zoveel mogelijk van deze voedingsmiddelen. Probeer ze daarom allemaal regelmatig aan jouw menu toe te voegen. En vergeet daarbij niet dat het ook belangrijk is om de juiste hoeveelheden in het oog te houden. Granaatappels zijn bijvoorbeeld ontzettend gezond, maar bevatten ook redelijk wat suikers. Hou de inname per dag dus beperkt. Wil jij meer weten over hoe deze voedingsmiddelen als alternatief voor diabetes type 2 medicatie kunnen dienen? Kijk dan eens op Ziektevrijleven.nl!