5 tips om herstel na een operatie te bevorderen

1. Volg de instructies.
Hoewel dit misschien eenvoudig lijkt, is het volgen van instructies met zelfs de kleine aanwijzingen enorm belangrijk. Als uw arts adviseert om enkele weken na de operatie niets boven een bepaald gewicht te tillen, is er een reden voor. Als uw arts u aanbeveelt autorijden te vermijden, is dit voor uw veiligheid – we willen dat u zich snel kunt aanpassen aan de rijomstandigheden, hiervoor bent u vlak na een operatie mogelijk niet klaar voor. Zelfs als u zich fysiek beter voelt, kan er nog steeds interne genezing plaatsvinden. Het overslaan van de instructies van de dokter kan leiden tot langdurige problemen, zoals infectie, tranen of overmatig bloeden (Bron: https://www.zorghoteldekim.nl/).

bureau, doctor, dr

2. Eet goed voor herstel.
Na de operatie kunt u zich verstopt of misselijk voelen. Hoewel u misschien geen honger hebt of niet wilt eten, is het belangrijk om een ​​gezond dieet te volgen dat genezing bevordert.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen u helpen bij vermoeidheid en ook helpen bij het herstelproces van het lichaam. Deze voedingsmiddelen zijn:

Eiwitten – Eiwitten zijn essentieel voor wondgenezing, dus probeer voldoende voedsel zoals dat rijk is aan eiwitten in uw systeem te krijgen.

Vitamine C – Sommige onderzoeken tonen aan dat vitamine C en zink kunnen helpen bij de genezing, daarom is het verstandig om elke dag de aanbevolen hoeveelheid fruit te eten.

B12 en ijzer – IJzer en B12 helpen beide het beenmerg bij het vormen van nieuwe bloedcellen, het is daarom belangrijk om voedingsmiddelen zoals vis en eieren die deze elementen bevatten te consumeren.

Vezels en probiotica – Deze combinatie bevordert het immuunsysteem en houdt ook het spijsverteringskanaal in beweging. Yoghurt eten met granola is slechts een gemakkelijke manier om zowel vezels als probiotica te krijgen!

Andere voedingsmiddelen moeten worden vermeden, zoals:

Sportdranken – Hoewel het belangrijk is om gehydrateerd te blijven, kan het natrium in sportdranken ervoor zorgen dat het lichaam water vasthoudt, waardoor het moeilijker wordt om de zwelling te verminderen.

Suikerhoudende voedingsmiddelen – Beperk uw inname van geraffineerde suikers, omdat deze kunnen leiden tot verhoogde vermoeidheid als gevolg van schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

3. Sla vervolgafspraken niet over.
Zelfs als u zich beter voelt, is het belangrijk om postoperatieve bezoeken bij te wonen, omdat uw arts zal zoeken naar dingen die u mogelijk niet kunt zien, vooral als uw incisie intern is, zoals bij een hysterectomie. Er kan ook follow-up bloedonderzoek worden gedaan om ervoor te zorgen dat er geen infectie is en er daarom aanpassingen aan uw medicatie nodig is.

apparaatje, appel, apple

4. Vraag om hulp.
Het is belangrijk om pijn op een aanvaardbaar niveau te houden, omdat te veel pijn u een verhoogd risico kan geven op het ontwikkelen van een bloedstolsel of longontsteking. Als u pijn hebt, wees dan niet bang om hulp te vragen. Dit kan betekenen dat u een familielid of vriend om hulp vraagt ​​bij dagelijkse taken, of contact opneemt met uw dokter voor hulp bij pijnbestrijding voordat de pijn te ernstig wordt.

5. Beweeg (voorzichtig).
Zodra u kunt lopen, wordt door uw arts u waarschijnlijk geadviseerd dit te doen om bloedstolsels te voorkomen en de darmen in beweging te krijgen. Door deze beweging voort te zetten als u eenmaal thuis bent, kunt u andere complicaties zoals longontsteking en diepveneuze trombose helpen voorkomen. Een korte wandeling om het uur of twee zal het risico op deze complicaties helpen verminderen.

De beste plek om deze tips toe te passen is een zorghotel. Zorghotel De Kim heeft alle middelen om het herstelproces optimaal te bevorderen.