Uw naaste heeft de diagnose dementie gekregen. Dat betekent dat ook voor u als naaste er veel gaat veranderen. Voornamelijk in uw relatie met deze persoon kun je dat merken. Dit is vaak erg lastig. Hoe kunt u als naaste omgaan met dementie? Waar heeft de persoon met dementie behoefte aan? Wij hebben een aantal adviezen voor u.

Dementie verandert gedrag

Dementie zorgt ervoor dat iemand zijn gedrag geleidelijk verandert. Dit is heel naar om mee te maken, maar het geeft u wel de tijd om langzaam te wennen aan de nieuwe situatie. Daarnaast verander ook jullie relatie, van liefdestrelatie tot zorgrelatie. Of van relatie als dochter of zoon, tot een zorgrelatie. De gelijkwaardige relatie die jullie hadden verdwijnt langzaam maar zeker. Dit proces is te vergelijken met rouwen om een naaste die sterft.

Zorgen voor iemand met dementie

U kunt er voor kiezen om uw relatie voort te zetten als mantelzorger van de betreffende persoon. Maar, er zijn meerdere opties. Bijvoorbeeld een particulier verpleeghuis. Dit is een particuliere zorginstelling waar zorg echt voorop staat. Uw naaste krijgt uitstekende hulp in prive verzorgingshuis.