Je hebt een prachtig huis en een fijne auto voor de deur. Handig, want zo kun je makkelijk op pad met je kinderen. Maar dat alles heb je niet zomaar. Daar moet hard voor gewerkt worden. Er komt namelijk wel maandelijks een rekening die betaald moet worden. De huur, verzekeringen, wegenbelasting. En natuurlijk ook gewoon eten, drinken, kleding en speelgoed. Aan een mooi en leuk leven hangt een prijskaartje. En daar moet je voor werken. Vaak zelfs met zijn tweeën om daadwerkelijk voldoende geld binnen te krijgen om alle rekeningen te betalen. En dus gaan je kinderen een paar keer per week naar de opvang. Als ze klein zijn naar het kinderdagverblijf en als ze eenmaal vier jaar of ouder zijn, dan gaan ze naar de BSO. 

Alles wordt geregeld

Heb je de inschrijving gedaan en de betaling overgemaakt, dan wordt vanaf dat moment alles voor je geregeld. Je brengt ’s morgens je kind weg en haalt hem aan het einde van de middag weer op. Dat het runnen van een kinderopvang veel werk met zich meebrengt, daar denken we vaak niet eens over na. Dat er mensen zijn die dagelijks na 17.00 uur kantoren schoonmaken, dat weten we allemaal wel. Vaak zien we deze mensen ook nog net voordat we zelf naar huis gaan. Maar dat ook het schoonmaken van een kinderopvang veel werk is, daar staan we nauwelijks bij stil. Toch is zeker in de kinderopvang veel schoon te maken. Denk op een babygroep maar eens aan al die plakkerige vingertjes die overal aankomen. Of alles wat in de mondjes wordt gestopt in de ontdekkingstocht van deze jonge mensjes. 

Meer dan even een doekje eroverheen

Misschien wel vaker dan welke andere locatie ook zal een kinderopvang soms uitgebreid en specialistisch schoongemaakt moeten worden. Denk maar eens aan een professionele en uitgebreide vloerreiniging. Om te zorgen dat ook de allerkleinste veilig kunnen leren kruipen, heeft een vloer in de kinderopvang extra veel aandacht nodig. Er wordt namelijk niet alleen veel gekropen, maar er wordt ook regelmatig met schoenen overheen gerend. Door de iets oudere kinderen die net klaar zijn met buitenspelen en allerlei zand en ander vuil mee naar binnen nemen. En dat gaat via de handjes van de kleine kruipers zo weer in hun mond. Niet echt hygiënisch als je daar over na gaat denken. Gelukkig hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Want als jij gewoon op tijd de rekeningen betaald, zorgen zij ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Zo kan jouw kind daar veilig en hygiënisch op ontdekkingstocht.