wasbare luiers startpakket

Goed nieuws voor de milieu- en prijsbewuste jonge ouder. De wasbare luier is terug van weggeweest, dus de tijd van wekelijks een volle kliko met wegwerpluiers die niet te recyclen zijn, is passé. Lees over de vele voordelen van het wasbare luiers startpakket.

wasbare luiers startpakket

Al bij één kind is het voordeliger

De voorlichting aan aankomende en jonge ouders is goed. Er zijn veel onafhankelijke websites die hele berekeningen bevatten wat het financiële voordeel is. Het probleem is dat het in de praktijk anders uitpakt. Als je bijvoorbeeld regelmatig een dagje weggaat met de kleine, dan kun je op zo’n dag beter maar wegwerpluiers gebruiken, want anders moet je ook de luieremmer meenemen om de gebruikte luiers weer terug mee naar huis te nemen. Vergeet dus het exacte omslagpunt, houd voor ogen dat wasbare luiers veel voordeliger zijn dan wegwerp luiers, ook als er geen tweede of derde kind komt. Mocht de kleine nog wel broertjes of zusjes krijgen, dan is het voordeel enorm. Het voordeel milieu, dat is altijd. Je wil toch de planeet goed doorgeven aan de volgende generatie? Als je wegwerpluiers zo min mogelijk gebruikt, voor het wasbare luiers startpakket kiest, dan veroorzaak je een minder hoge afvalberg, en dat is altijd goed.

Vaak is het kind eerder zindelijk, dat is pas voordeel

Wat je weleens hoort is dat de investering hoog is. Het klopt dat beginnen met wasbare luiers duurder is dan kiezen voor een pak wegwerpluiers. Hierin de tip, als je begint met wasbare luiers, koop het maat voor maat, dan is de investering niet zo groot. Op de onafhankelijke voorlichtingssites voor jonge ouders is te lezen dat kinderen gemiddeld genomen eerder zindelijk zijn met wasbare luiers dan met de wegwerpmodellen, en dat is pas voordeel. Dit natuurlijk ook weer met het milieu naast het financiële voordeel. Overweeg dus als je een aanstaande of jonge ouder bent om een startpakket wasbare luiers aan te schaffen. Op de vele websites kun je lezen over de voordelen, en draag de aarde met een minimale afvalberg over aan de nieuwe generatie.