Je zult er niet altijd bij stilstaan, maar je haren zijn een van de meest opvallende kenmerken van je lichaam. Wanneer je een man bent zul je er misschien wel bang voor zijn: kaal worden. Hoewel dit genetisch is bepaald, heb je toch zeker wel invloed op de gezondheid van je haar. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je elke dag je haar met shampoo wast, dit kan erg schadelijk zijn. Daarnaast is het ook zo dat je haar de natuurlijke schoonmaak verliest als je elke dag je haren wast. Gelukkig zijn er ook genoeg natuurlijke producten, zoals arganolie, die niet schadelijk voor je haren zijn.

Je lichaam kan goed voor zichzelf zorgen

Probeer het maar eens uit, als je voor een langere tijd niet je haar wast zul je zien dat je lichaam op een gegeven moment zelf je haren zal reinigen. Dit is niet alleen bij je haren het geval, je lichaam is namelijk continu bezig om zichzelf schoon te houden. Bij je organen is bijvoorbeeld ook de lever bezig met je lichaam schoon te houden. Daarbij zijn er ook detoxkuren die dit zouden verbeteren, maar hier is de wetenschap niet altijd even positief over. Houdt er echter wel rekening mee dat je lichaam wel ‘lui’ kan worden als je teveel middeltjes gebruikt zoals shampoo voor je haar.

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten

Probeer voor je haren altijd een natuurlijke shampoo en conditioner te gebruiken. Deze hoeven ook zeker niet altijd duurder te zijn dan de ‘normale’ shampoos en conditioners. Vergeet echter ook niet de andere haren op je lichaam. Vaak denken mensen bij haar alleen op het hoofdhaar, maar er zit natuurlijk nog veel meer haar op je lichaam. Vrouwen zullen dit natuurlijk eerder afscheren, maar bij mannen blijft het vaak zitten. Neem daarbij bijvoorbeeld ook de baard, deze heeft ook genoeg aandacht en liefde nodig. Producten zoals arganolie voor baard zorgen ervoor dat deze net zo mooi verzorgd is als het hoofdhaar.